Onze visie bij de aanpak van motivatieproblemen

 

Stelling 1:
elke leerling is gemotiveerd
om te leren

 

Deze stelling verandert alles. De vraag is niet meer: hoe motiveer ik een jongere? De vraag is: wat blokkeert hem of haar? En hoe kun je samen met hem/haar de hindernissen in kaart brengen?

 

Stelling 2:
Praat met de leerling,
niet over de leerling

 

Ongemotiveerde leerlingen krijgen vaak al jaren te horen wat ze fout doen. Niemand vraagt ze echt meer naar hun mening. Terwijl zij toch eigenlijk het best weten waarom ze iets wel/niet doen!

 

Stelling3:
De leerling moet het zelf doen
en
zelf
begrijpen

 

Jongeren willen best veranderen. Maar dat moet wel op hun manier. Als ze zelf niet begrijpen waarom je iets zou moeten doen gebeurt er natuurlijk helemaal niets!

Onze gebruikers

SCHOLEN VO

Met het MZO kan men er snel achter komen waarom een leerling onderpresteert en concrete hulp bieden, zonder dat het teveel tijd kost. Het MZO kan gericht of klassikaal ingezet worden door het mentoraat of het zorgteam.

HUISWERKINSTITUTEN

Veel huiswerkinstituten in Nederland gebruiken het MZO Scholieren bij leerlingen waar standaardbegeleiding te weinig resultaten oplevert. Op basis van de uitslag kan men de juiste begeleidingsvorm kiezen.

PRAKTIJKEN

Ook voor zelfstandige hulpverleners met een eigen praktijk of werkzaam in schoolverband is het MZO een krachtig instrument. Vooral de combinatie van MZO1 en 2 is zeer geschikt om onderpresteerders weer op weg te helpen.

Ontvang onze nieuwsbrief en probeer nu de demo-zelf uitProbeer het nu meteen uit!  • Demo duurt 3 minuten
  • Echte uitslag per mail
  • 100% gratis
  • Wekelijkse nieuwsbrief


Onze inschrijving voldoet aan de nieuwe privacyregels van 25 mei 2018. Op alle mails kunt u uw gegevens zelf beheren en de inschrijving annuleren.

Bekijk hier enkele van onze video's

Agenda

 

 

 

Meer informatie
Contact

Zoek ons op social media

Copyright: Bureau Nieuw Perspectief *** Powered by CMSimple_XH ***·w3schools-css *** Inloggen ·Laatste update: