MZO 2

MZO 2

 

Afbeeldingsresultaat voor think  iconAfbeeldingsresultaat voor arrows

 

In sommige hardnekkige gevallen heeft de screening (MZO1) te weinig effect en komt de leerling niet genoeg op gang. Dat komt omdat gesprekken en de screening altijd ingrijpen op een cognitief vlak. Maar soms wordt het gedrag van een leerling zo sterk gestuurd door gevoelens dat "begrijpen" wat er gebeurt niet voldoende is. Je moet het ook voelen.

Voor die gevallen is het MZO2 bedoeld. Het MZO2 hebben wij ontwikkeld naar analogie van de Zelf Confrontatie Methode van Professor Hermans. Voor het begeleiden van MZO2-trajecten is een uitgebreidere training nodig.

Bekijk hiernaast onze video over MZO2

 

 

Onze visie bij de aanpak van motivatieproblemen

 

Stelling 1:
elke leerling is gemotiveerd
om te leren

 

Deze stelling verandert alles. De vraag is niet meer: hoe motiveer ik een jongere? De vraag is: wat blokkeert hem of haar? En hoe kun je samen met hem/haar de hindernissen in kaart brengen?

 

Stelling 2:
Praat met de leerling,
niet over de leerling

 

Ongemotiveerde leerlingen krijgen vaak al jaren te horen wat ze fout doen. Niemand vraagt ze echt meer naar hun mening. Terwijl zij toch eigenlijk het best weten waarom ze iets wel/niet doen!

 

Stelling3:
De leerling moet het zelf doen
en
zelf
begrijpen

 

Jongeren willen best veranderen. Maar dat moet wel op hun manier. Als ze zelf niet begrijpen waarom je iets zou moeten doen gebeurt er natuurlijk helemaal niets!

Agenda

 

 

 

Meer informatie
Contact

Zoek ons op social media

Copyright: Bureau Nieuw Perspectief *** Powered by CMSimple_XH ***·w3schools-css *** Inloggen ·Laatste update: